Insider tips

Check beschikbaarheid

Insider tips

Onze insider tips zijn waardevol. Zo ontdek je snel de hotspots van Zeeland tijdens de vakantie. 

 • Midden in het oude hart van Vlissingen vind je het sfeervolle Sintjacobscafé, een koffie, thee & wijnbar waar maximaal genieten centraal staat. Je kunt hier terecht voor de beste wijnen, tal van koffie specialiteiten en een breed assortiment theeën. Verder staan zij bekend om hun huisgemaakte taarten, verrassende lunchkaart en fingerfood gerechten.
   
 • Studenten, zakenlui, ambtenaren, toeristen, wandelaars; iedereen weet de weg te vinden naar ’t Smoske. ‘Lekker Smossen’ is voor veel Zeeuwen en toeristen al een begrip. Een broodje van ’t Smoske is niet zomaar een broodje.

 • Een ander begrip in Vlissingen is de Panta Rhei. Op een hete zomerdag verzamelt iedereen zich naar het Nollestrand om af te koelen onder het genot van een koud biertje. Helemaal uitgeblust na een stranddag een frietje eten met de voeten in het zand.
   
 • In Vlissingen zit sinds kort The Juice Bar. Hier kunt u terecht voor een versgesperte "slow juice". Op vakantie vergeet je wel eens dagelijks voldoende fruit en groenten te eten. Hier kom je aan je welverdiende vitamineshot. 

 • In Brasserie Jong drink je de allerlekkerste G&T, een goed glas wijn en heerlijk eten. Tip! De huisgemaakte garnalenkroketten én gamba's in look zijn echt een aanrader. Eigenlijk is alles lekker, en is het erg moeilijk kiezen. 

 • Sint John, een begrip in Middelburg. Koffiehuis, tosties & meer. Het lekkerste yoghurtijs eet je hier, probeer ook eens één van de velen tosties die op de kaart staan! 

 

 

 

 

 • Bij de Herberg voel je je meteen thuis! Een hotspot voor iedereen die van lekker eten houdt midden in een huiselijke sfeer in het centrum van Middelburg. Laagdrempelig, warm en gezellig is het hier zeker. 

 • De Juf is een winkel waar ambachtelijk gemaakte taarten, koekjes en andere zoetigheden worden verkocht. Maar je kan ook achterin de winkel kijken hoe de taarten gemaakt worden onder het genot van een iets lekkers. Kiezen is erg lastig met zoveel lekkernijen.

 • De beste verse friet haal je volgens de kenners bij Frietboetiek BT'je Anders in het centrum van Middelburg. Niet voor niets zijn zij door de friettest van het Algemeen Dagblad beoordeeld als beste frietzaak van Zeeland met een 9.5!

 • Nog zo'n begrip in Zeeland, maar ook daarbuiten: restaurant de Visbar in Domburg. De naam zegt het natuurlijk al, een menukaart vol met lekkers uit de zee.

 • Wanneer je op Schouwen-Duiveland bent, verwijst elke visliefhebber naar Sam Uil. Elke dag vaart hij de Oosterschelde op om zijn netten en fuiken te leggen. Kreeften en paling, daar gaat het Sam om. Vanuit zijn schuurtje onderaan de dijk bij het haventje van Burghsluis, verkoopt hij paling en Oosterschelde kreeft. Verser kan je het niet krijgen. Niemand die beter weet hoe paling en kreeft hoort te smaken dan deze visser. 
Blijf op de hoogte
via onze nieuwsbrief